Tort cu ciocolata si amaretto

Printeaza

O reteta de tort cu ciocolata si amaretto din: unt, ciocolata, amaretto, oua, biscuiti, zahar tos si pudra de cacao. Este un desert ideal pentru petreceri, deoarece îl puteţi pregăti din timp şi lăsa la rece – nu uitaţi totuşi să îl scoateţi din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de servire, pentru a vă bucura din plin de savoarea lui.

Ingrediente:Tort cu ciocolata si amaretto

  • unt moale, pentru uns
  • 350 g de ciocolată amăruie (aproximativ 60% cacao)
  • 6 linguri de amaretto di Saronno
  • 4 ouă mari, gălbenuşurile separate de albuşuri
  • 50 g de biscuiţi amaretti, pisaţi mărunt
  • 200 g de zahăr tos
  • pudră de cacao, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C (cuptor electrici/treapta 4 (cuptor cu gaz). Ungeţi o formă de tort rotundă, de 20 cm, cu fund detaşabil, şi tapetaţi-o cu hârtie pergament.

Rupeţi ciocolata bucăţi, puneţi-o într-un bol termorezistent şi aşezaţi bolul deasupra unei oale cu apă ce fierbe la foc mic. Când începe să se topească, adăugaţi lichiorul. Când ciocolata s-a topit complet şi a devenit cremoasă, luaţi-o de pe foc şi lăsaţi-o deoparte să se răcească.

Bateţi gălbenuşurile într-un bol mare, până când se omogenizează şi se îngroaşă. Amestecaţi biscuiţii amaretti în compoziţie, apoi adăugaţi gălbenuşurile.

In alt bol curat, bateţi albuşurile cu un tel electric, până obţineţi o spumă. Acum adăugaţi zahărul tos, câte o lingură o dată, până când spuma devine asemenea compoziţiei de bezele, lucioasă şi solidă. Adăugaţi albuşurile în amestecul de ciocolată, în trei etape.

In forma pregătită, aşezaţi cu o lingură amestecul şi neteziţi uşor suprafaţa. Daţi la cuptor 35-40 de minute, până când tortul a crescut şi a căpătat o crustă. Suprafaţa poate avea fisuri, însă partea dinăuntru trebuie să fie omogenă şi moale. închideţi cuptorul şi lăsaţi tortul înăuntru, ca să se răcească treptat, timp de cel puţin o oră.

Scoateţi tortul din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească bine înainte de a-l scoate din formă. Mutaţi-l pe un platou mare şi pudraţi-l cu cacao. Serviţi-l tăiat felii, cu frişca slabă sau cu mascarpone.

Tort cu ciocolata si amaretto

Tort cu ciocolata si amaretto

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort amaretto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.