Tort Caraiman

Printeaza

Tort Caraiman

Ingrediente:Tort Caraiman

  • 6 ouă
  • 350 g zahăr
  • 1/2 păhărel lichior de cireşe
  • 3/4 pahar sirop de fragi
  • 250 g alune
  • 200 g unt
  • 80 g făină
  • 400 g fragi de pădure

 

Mod de preparare:

6 gălbenuşuri se amestecă cu 100 g zahăr, 100 g unt şi cu vanilia. Se freacă bine şi cînd devine ca o cremă se adaugă 100 g zahar,alune măcinate, apoi albuşurile bine bătute şi făina.

Se unge cu unt o foi mă de toit, se pudrează cu făină şi se umple cu compoziţia de mai sus. Se coace circa 35 minute şi cînd s-a răcit, se trampează (se însiropează) cu sirop de fragi şi lichior de cireşe.

Se prepară gemul de frs gi (fragii cu 250 g zahăr), se ia un sfert din el, se amestecă cu 100 g unt şi cu el se umple tortul.

Cu restul de gem se îmbracă tortul si se presară cu barot de alune .

Se decorează cu o pară confiată .

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura caraiman
  • prajitura caraiman reteta

1 comentariu

  1. A facut cineva? A iesit bun?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.