Tort cu capsuni si biscuiti

Printeaza

Tort cu capsuni si biscuiti din: capsuni, apa, zahar, coniac, biscuiti glazurati cu ciocolata, capsuni, ciocolata maruie, frisca.

Ingrediente:Tort cu capsuni si biscuiti

  • 400 g capsuni

pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 10 linguri zahar
  • cateva linguri de coniac de buna calitate sau lichior din fructe de padure

pentru decor:

  • 300 g biscuiti glazurati in ciocolata
  • cateva capsuni
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Adaugi treptat galbenusurile, faina cernuta si aroma si amesteci usor, de jos in sus.

Torni compozitia intr-o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Coci blatul la foc mediu, in cuptorul preincalzit, 40 de minute.

Pentru sirop, dai in clocot apa cu zaharul. Stingi focul si pui coniacul.

Pentru crema, tai in cubulete capsunile spalate si curatate. Mixezi branza cu zaharul pudra, apoi adaugi frisca batuta si omogenizezi. incorporezi fructele.

Tai blatul rece in 2 foi. Asezi pe platou un blat, cu inelul formei in jurul lui. Insiropezi blatul, fixezi biscuitii pe marginea formei, intinzi crema de branza si acoperi cu blatul ramas, pe care il insiropezi.

Decorezi cu ciocolata topita, cu frisca si capsuni trecute prin ciocolata topita. Pastrezi tortul in frigider cel putin 3 ore.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tort de inghetata cu capsuni

Tort de inghetata cu capsuni

Tort de inghetata cu capsuni din: biscuiti, oua, smantana, vanilie, zahar, ulei, capsuni. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu ciocolată 500 ml smântână pentru gătit 6 ouă 1 păstaie de vanilie 120 g zahăr 200 g căpşuni 2 linguri ulei de cocos   Mod de preparare: Se separă ouăle în două boluri. Se bat albuşurile cu […]

 

Tort cu cirese si capsuni

Tort cu cirese si capsuni din: unt, zahar, oua, faina, lapte, frisca, cirese, capsuni. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g unt moale 300 g zahăr 4 ouă 375 g făină 250 ml lapte esenţă de vanilie Pentru garnitură: 300 ml frişcă lichidă cireşe căpşune   Mod de preparare: La mixer se amestecă untul, zahărul şi vanilia […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.