Tort cu caise, smantana si migdale

Printeaza

Tort cu caise, smantana si migdale din: făină, unt, zahăr, oua, zahar vanilat, sare, praf de copt, smantana, caise, zahăr, ulei, fulgi de migdale.

Tort_cu_caise_smantana_si_migdale

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 100 g unt
  • 75 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri smântână

Pentru umplutură:

  • 10-12 caise
  • 4-5 linguri zahăr

Pentru sos:

  • 3-4 caise
  • 1 lingură zahăr
  • 2-3 linguri apă
  • 1 lingură ulei, pentru uns tava
  • 2 linguri fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt şi sarea.

Când aluatul devine sfărâmicios, adaugi gălbenu­şurile şi smântana şi frămânţi până obţii un aluat elastic.

Il înfă­şori în folie alimentară si-l dai la rece 1 oră. Presari făină pe suprafaţa de lucru şi întinzi trei sferturi din aluat.

Ungi o formă rotundă cu ulei şi pui aluatul, inclusiv pe margini.

Rupi faiselerin jumătate şi le tai bucăţi. Le amesteci cu zahărul şi le pui în tavă peste aluat.

Intinzi restul de aluat şî puî foaia deasupra.

Dai la cuptor până se rumeneşte. între timp, toci caisele, le amesteci cu zahărul şi apa şi le pui pe foc până devin ca un sos.

După ce ai scos prăjitura din cuptor întinzi sosul şi presari fulgi de migdale.

Tort cu caise, smantana si migdale

Tort_cu_caise_smantana_si_migdale

Pofta buna!

 

 

 

Tort Opera: Armonie între Cafea și Ciocolată

Tort Opera: Armonie între Cafea și Ciocolată din: oua, faina de migdale, zahar pudra, albusuri, esenta de cafea, ciocolata, esenta de cafea, smantana, smantana. Tortul Opera este o veritabilă capodoperă a patiseriei franceze, cunoscută în întreaga lume pentru straturile sale sofisticate și armonia perfectă între cafea și ciocolată. Acest desert elegant combină texturi rafinate și […]

Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză

Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză din: faina, zahar granulat, unt, oua, cacao, iaurt, lapte, colorant alimentar, esenta de vanilie, otet alb, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare. Red Velvet, această delicioasă prăjitură în nuanțe de roșu și alb, este adorată pentru gustul său bogat și textura moale. […]

 

Tort Diplomat cu Fructe

Tort Diplomat cu Fructe din: oua, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, lapte, galbenusuri de ou, zahar, faina, frisca, gelatina, apa rece, fructe proaspete. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 150 g de zahăr 150 g de făină 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de esență de vanilie Pentru crema diplomat: 500 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.