Tort cu cafea si ciocolata

Printeaza

Tort cu cafea si ciocolata din: ciocolata cu cafea, unt, zahar, oua, zahar vanilinat, cafea solubila, faina, praf de copt, cacao, ciocolata cu cafea, frisca, intaritor de frisca, zahar pudra, lapte praf, cafea, cacao si ciocolata.

Ingrediente:Tort_cu_cafea_si_ciocolata

blat:

  • 150 g ciocolata cu cafea
  • 150 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 5 oua
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingura pudra de cafea solubila
  • 175 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao

crema si ornat:

  • 50 g ciocolata cu cafea
  • 80 ml frisca
  • 3 plicuri intaritor de frsica
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 doze lapte praf pentru cafea (18 g fiecare)
  • 3 linguri cafea rece, dulce si tare sau lichior de cafea
  • cacao
  • ciocolata pentru ornat

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 175 °C. Se unge o formă de tort (ø 26 cm).

Se toacă ciocolata pentru blat și se așază într-un castron metalic; se topește la bain-marie (deasupra unei băi de apă fierbinte); se lasă să se răcorească. Se separă 3 ouă.

Se bate untul cu 75 g zahăr tos și zahăr va­ni­linat. Se adaugă 3 gălbenușuri, 2 ouă în­tregi și praful de cafea solubilă; se mai amestecă 4 min. și apoi se înglobează ciocolata fluidă. Se bat albușurile cu restul de zahăr și se încorporează în compoziția de ciocolată.

Se înglobează făina amestecată cu praf de copt și cacao.

Aluatul se așază în formă și se nivelează; se coace la cuptor 40 min. Se scoate, se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie și apoi se desprinde din formă.

Blatul se taie pe 2 niveluri, în dreptul treimii superioare. Blatul de sus, mai subțire, se fă­râmițează într-un castron. Blatul inferior, mai gros, se așază pe un platou.

Se rade ciocolata pentru creme. Frișca se bate cu praful întăritor și zahăr pudră; se îm­parte în două: într-o jumătate se înglobează laptele praf, altminteri frișca se taie.

În crema cu adaos de lapte-praf se încorporează firimituri de blat și ciocolată rasă. Se adaugă siropul, lingură cu lingură și se omogenizează cu grijă.

Crema de ciocolată se repartizează uniform pe blatul de tort de pe platou și se nivelează. Restul de frișcă bătută se așază cu grijă pe cremă și se nivelează. Tortul se lasă la frigider cca 2 ore.

Înainte de servire, se îndepărtează inelul dimprejurul tortului și se pudrează tortul cu cacao. Se înfig florile de ciocolată.

Tort cu cafea si ciocolata

Tort_cu_cafea_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.