Tort cu brânză

Printeaza

O reteta de tort de branza din: zahar, faina, amidon, praf de copt, lapte, coaja de lamaie, zhar, galbenusuri, foite de gelatine, frisca, branza dulce, suc de lamaie si caise.

Ingrediente:Tort cu brânză

  • 125 g de zahăr
  • 75 g de făină
  • 75 g de amidon
  • 1 linguriţă de praf de copt

umputură:

  • 250 g de lapte
  • 2 linguriţe de coaja rasă de lămâie
  • 250 g de zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 10 foiţe de ge­latină
  • 500 ml de frişcă
  • 500 g de brânză dulce
  • cca. 2 linguriţe de suc de lămâie
  • 1 cutie de jumătăţi de caise (850 l)

în plus:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 180°C. Bateţi ouale şi zahărul spumă. Incorporaţi făina, amido­nul şi praful de copt. Tapetaţi o formă (26 cm) cu hârtie pentru copt, turnaţi aluatul şi coaceţi-l cca. 35 de minute. Lăsaţi-l, apoi, să se răcească. Pentru umplutură, daţi în clocot laptele, coaja de lămâie, zahărul şi gălbenuşurile, amestecând continuu.

Luaţi vasul de pe foc. Inmuiaţi gelatina în apă rece şi dizolvaţi-o în laptele călduţ. Lăsaţi amestecul să se răcească la frigider. Bateţi friş­ca adăugaţi-o la brânză şi încorporaţi în amestecul cu lămâie. Turnaţi şi sucul de lămâie.  Scur­geţi caisele.

Tăiaţi blatul în jumătate, pe orizontală, închideţi partea de jos într-un inel pentru tort. Aşe­zaţi jumătăţile de caise pe blat.Turnaţi crema de rişcă şi brânză, apoi aşezaţi al doilea blat. Daţi tortul 2 ore la frigider. Presăraţi cu zahăr pudră.

Tort cu brânză

Tort cu brânză

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.