Tort de brânză cu fructe

Printeaza

O reteta delicioasa de tort de branza cu fructe din: oua, zahar, faina, amidon, praf de copt, branza de casa, galbenusuri de ou, suc de lamaie, zahar, gelatina, smantana, lichior de piersici, fructe si gem.

Ingrediente:Tort de brânză cu fructe

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g făină
  • 40 g amidon
  • 1 linguriţă praf de copt

umplutură: 

  • 500 g brânzică de casă
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 150 g zahăr
  • suc de lămâie (1/2 lămâie)
  • 6 felii gelatină
  • 300 ml smântână (32% grăsime)
  • 2 linguri lichior de piersici
  • 80 g gem

decor: 

  • 300 g fructe
  • 1 pachet gelatină

 

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se amestecă albuşurile cu zahărul şi cu 2 linguri de apă şi se bat spumă. Apoi se încorporează în crema de gălbenuşuri.

Se adaugă făina, amidonul şi praful de copt.

Se căptuşeşte o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă a- luatul. Se coace la 220° C. Se lasă să se răcească şi se taie în două, pe lungime. Se lipesc între ele, cu gem.

Se amestecă brânzica de casă cu gălbenuşurile, zahărul şi sucul de lămâie.

Se topeşte gelatina şi se amestecă cu puţină apă fierbinte. Se bate şi smântână. Se amestecă gelatina în brânzică şi se încorporează smântână.

Se amestecă totul şi se asezonează cu li­chiorul. Se lasă la rece. Se taie felii şi se decorează.

Tort de brânză cu fructe

Tort de brânză cu fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.