Tort cu branza si capsuni

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu branza de vaci, capsuni, oua, faina, nuca, zahar, esenta de rom, frisca, smantana, esenta de vanilie, gelatina, alune.

Ingrediente blat:Tort cu branza si capsuni

  • 6 ouă
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri nuca măcinată
  • 6 linguri zahăr
  • 1 esenţă de rom

Ingrediente crema:

  • 300 g branza de vaci
  • 300 g friscă
  • 100 g smântână
  • 1 esenţă vanilie
  • 7 plicuri gelatina
  • 300 g căpsuni

Ingrediente decor:

  • 4 căpşuni
  • 200 g friscă
  • 2 linguri alune nesărate măcinate
  • 5 alune de pădure

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se bat cu zahărul până devin cremoase. Se bat albuşuri­le spumă cu un praf de sa­re şi se încorporează trep­tat în compoziţia de gălbe­nuşuri. Se adaugă esenţa de rom, faina şi nuca măcina­tă, amestecând încet de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu faină şi se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 25-30 de minute. Se lasă la răcit.

Se freacă brânza scur­să bine cu smântână, se adaugă frişca bătută şi esen­ţa de vanilie. Se spală căp­şunile, se taie bucăţele şi se adaugă în crema de brânză. Se înmoaie gelatina în 50 ml de apă, se topeşte pe foc, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă în crema de brânză, amestecând bine.

Blatul se taie în două. Se aşază prima foaie într-o formă de tort, se însiropează cu sirop făcut din apă, zahăr şi esenţă de vanilie, se întinde crema de brânză şi se pune a doua foaie de blat însiropată.

Se acoperă tortul cu o folie de plastic şi se dă la frigider pentru trei ore. Se scoate din formă, se aşază pe un platou şi se de­corează cu frişcă, căpşuni, alune măcinate şi întregi.

Tort cu branza si capsuni

Tort cu branza si capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.