Tort de bezea cu fructe asortate

Printeaza

O reteta de tort de bezea cu fructe asortate din: albusuri, suc de lamaie, zahar pudra, malai, praf de cacao, fructe asortate, zahar pudra si frisca.

Ingrediente:Tort de bezea cu fructe asortate

  • 8 albuşuri
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 400 g zahăr pudră
  • 2 linguri mălai fin măcinat
  • 1 lingură praf de cacao

Cremă:

  • 500 g fructe asortate (coacăze, zmeură, mure şi căpşuni)
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră
  • 400 ml frişcă
  • 2 plicuri praf întăritor de frişcă

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 140 °C. Se bat albuşurile cu suc de lămâie; se adaugă zahăr pudră şi mălai şi se înglobează treptat, bătând continuu. Se scoate apoi un sfert din cantitate, în care se înglobează cacao; se şpriţează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt astfel încât să formeze un blat rotund (20-22 cm).

Din re­stul de compoziţie de bezea se şpriţează alte trei blaturi, pe alte tăvi acoperite cu hârtie de copt.

Se coc blaturile 45 min., până devin rumene-aurii; apoi se scot din cuptor şi se lasă să se ră­cească pe un grătar de bucătă­rie. Se curăţă fructele, eventual se taie bucăţi. Se amestecă mas­carpone cu zahăr pudră. Frişca se bate cu praful întăritor şi se înglobează în crema de mascar­pone, alături de fructe.

Se asamblează tortul din blatu­rile de bezea (cel cu cacao va fi la bază) şi cremă; se ornează cu fructe şi se dă la frigider. Se ser­veşte foarte rece.

Tort de bezea cu fructe asortate

Tort de bezea cu fructe asortate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.