Tort aromat cu fistic si rodie

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu: faina, oua, zahra, zahar vanilat, praf de copt, ulei, lapte, piure de dovleac, nuci, scortisora, coaja de portocala, zahar, fistic, rodie, frunze de menta.

Ingrediente aluat:

  • 12 linguri făină
  • 5 ouă
  • 10 linguri de zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte

Ingrediente umplutură:

  • 500 g piure de dovleac
  • 100 g nuci măcinate
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • coajă rasă de portocală
  • 100g zahăr

 

Ingrediente decor:

  • 150 g fistic
  • boabe de rodie
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Amesteci piureul de do­vleac cu zahărul, nuca mă­cinată şi le căleşti, la foc mic, amestecând perma­nent să nu se prindă. Când scade bine zeama, adaugi coa|a rasă de portoca­lă, scorţişoara măcinată şi amesteci.

Laşi la răcit, între timp, mixezi ouă­le cu zahărul, zahărul vani­lat, adaugi uleiul, laptele şi la sfârşit făina cernută cu praful de copt. Torni jumătate din aluat într-o formă detaşa­bilă unsă cu unt şi o coci circa 15 minute. Scoţi tava din cuptor, adaugi umplu­tura (opreşti si pentru de­cor) şi acoperi deasupra cu restul de aluat. Intro­duci din nou tortul în cup­tor şi coci încă 20-30 de minute.

Scoţi inelul de­taşabil al formei, îmbraci tortul cu umplutura opri­tă şi tapetezi pereţii late­rali cu fistic, apăsând uşor să se lipească. Laşi să se răcească bine şi îl serveşti decorat cu boabe de ro­die şi frunze aromate de mentă verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.