Tort aromat cu dulceata

Printeaza

Tort aromat cu dulceata din: capsune, dulceata de capsune, clatite, oua, zahar, faina, esenta de vanilie, sare, lapte, gelatina, smantana, faina.

Ingrediente:Tort_aromat_cu_dulceata

  • 500 g capsune
  • 1/2 borcan cu dulceata de capsune
  • cateva clatite

pentru blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu faina
  • 1 esenta de vanilie
  • sare

pentru crema:

  • 300 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 5 oua
  • 3 linguri cu gelatina
  • 1 kg smantana dulce
  • 2 linguri cu faina

 

Mod de preparare:

Bate albuşurile cu zahărul şi sare. Adaugă gălbenuşurile, esenţa şi făina. Coace compoziţia 30 de minute într-o formă unsă şi tapetată cu făină. Freacă ouăle cu zahărul. Adaugă făina şi fierbe la bain-marie. Toarnă laptele călduţ şi amestecă energic până se leagă bine crema.

Lasă să se răcorească. încorporează gelatina înmuiată şi smântână bătută. După ce s-a răcorit blatul, aşază pe margine cercuri din clătite cu dulceaţă, groase de 2 cm. Toarnă 1/2 din cremă, aşază câteva felii de căpşune şi restul de cremă.

Decorează deasupra cu căpşune şi restul de dulceaţă. Lasă la rece minimum trei ore, apoi îndepărtează margineai detaşabilă a formei.

Tort aromat cu dulceata

Tort_aromat_cu_dulceata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.