Tort aromat cu capsune

Printeaza

Tort aromat cu capsune din: ciocolata neagra, unt, faina, praf de copt, oua, zahar tos, sare, zahar vanilinat, esenta de rom, branza de vaci, frisca, capsune, fursecuri cu cocos si sos de ciocolata.

Ingrediente:Tort_aromat_cu_capsune

  • 200 g ciocolata neagra
  • 125 g unt
  • 100 g faina
  • 3 g praf de copt
  • 4 oua
  • 250 g zahar tos
  • 2 g sare
  • zahar vanilinat
  • o lingurita cu esenta de rom
  • 300 g branza de vaci
  • 300 ml frisca
  • 300 g capsune
  • 8 fursecuri cu cocos
  • sos de ciocolata

 

Mod de preparare:

lntr-o oală se pun la topit la bain-marie ciocolata şi untul. Când au devenit lichide se iau de pe foc şi se lasă să se răcească. într-un bol se mixează gălbenuşurile cu 150 g zahăr tos până îşi dublează volumul şi se albesc. Se toarnă untul şi ciocolata răcită, praful de copt, făina şi esenţa de rom.

Se mixează două minute, se adaugă albuşurile mixate separat cu sarea până când nu mai cad de pe braţele mixerului. Se amestecă bine cu o lingură de sus în jos ca să nu se lase compoziţia, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă şi se coace la foc potrivit 45-60 de minute.

Se lasă să se răcească în tavă, apoi se taie în trei foi. Brânza se mixează împreună cu restul de zahăr tos şi două pliculeţe de zahăr vanilinat până se topeşte zahărul. Se adaugă frişca mixată separat, căpşunele tocate şi se amestecă.

Se ung foile cu cremă, se suprapun, se decorează cu fursecurile din cocos şi se introduce la rece. In momentul servirii se stropesc feliile de tort cu sos de ciocolata.

Tort aromat cu capsune

Tort_aromat_cu_capsune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.