Tort-aperitiv cu masline

Printeaza

O reteta delicioasa de tort aperitiv cu: paine integrala, crema de branza, branza de vaci, unt, masline verzi umplute cu gogosari, pate de porc, smantana, cascaval afumat, alune sarate, marar, sare, boia dulce.

Ingrediente:

  • 1 pâine feliata  intermediara
  • 250 g crema de branza simpla
  • 300 g branza de vaci
  • 150 g unt
  • 100 g masline verzi umplute cu gogosari
  • 250g pate de porc
  • 2 linguri smantana
  • 200 g cascaval afumat cu piper verde
  • 100 g alune sarate
  • 1 legatura marar
  • sare
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Cureţi feliile de pâine de paine de coaja. Freci branza de vaci cu untul si adaugi sare si marar tocat. Crema de brânză simplă o amesteci cu măslinele verzi întregi.

Aşezi felii de pâine într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, întinzi crema de brânză cu măsline, pui alt strat de pâine, pateul de porc amestecat cu smântâ­nă, un nou strat de pâine şi trei sferturi din brânza cu mărar. Il dai la rece pentru o oră.

Scoţi tortul din formă, îmbraci partea laterală cu brânza cu mărar rămasă şi tapetezi cu alune­le măcinate.

Tai caşcavalul felii, le aşezi în evantai pes­te tort şi pudrezi cu puţină boia dulce.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.