Tort aperitiv cu frisca si smantana

Printeaza

Tort aperitiv cu frisca si smantana din: paine, unt, ceapa, rosii, castraveti murati, masline, sunca, branza de vaci, gelatina, lapte, sare, piper, smantana, intaritor de frisca, ardei.

Ingrediente:Tort aperitiv cu frisca si smantana

  • 300 g pâine integrală
  • 100 g unt
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 roşii
  • 200 g
  • castraveţi muraţi
  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • 50 g măsline verzi fără sâmburi
  • 150 g şuncă
  • 800 g brânză de vaci grasă
  • 40 g gelatină
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
  • câteva frunze de ceapă verde

Pentru decor:

  • 200 ml smântână grasă
  • 1 plic întăritor de frişcă
  • 1/2 ardei gras roşu

 

Mod de preparare:

Aşezi hârtie de copt într-o formă de tort. Fărâmiţezi 2/3 din pâine şi o presari în formă. Coci în cuptorul încins 10 minute, amestecând din când în când. Fărâmiţezi pâinea rămasă şi o amesteci cu untul. Pui amestecul pregătit peste pâinea din formă şi apeşi bine. Dai la rece 45 de minute.

Toci ceapa verde, iar castraveţii şi şunca le , tai cuburi. Tai roşiile felii. Păstrezi 2 castraveţi şi câteva măsline negre pentru decor. Baţi brânza de vaci până se omogenizează şi o amesteci cu gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Adaugi toate ingredientele,Jnclusiv măslinele, şi amesteci uşor. Pui crema pe blatul de pâine din formă, netezeşti bine şi dai la frigider.

Pentru decor, baţi smântână cu întăritorul de frişcă şi condimentezi cu sare, după gust. Tai castraveţii în formă de evantai sau în felii subţiri, iar ardeiul gras în triunghiuri mici.

Decorezi partea de sus a tortului cu smântână bătută, pui măsline, castraveţi şi ardei gras, iar pe margine îi pui ceapa verde tăiată fin. Presari şi puţin piper.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.