Tort Amaretto cu spuma alba

Printeaza

Tort Amaretto cu spuma alba din: oua, unt, zahar, scortisoara, coaja de lamaie, ciocolata amaruie, faina, lichior de migdale, zahar vanilat, frisca, ciocolata, drajeuri de ciocolata.

Ingrediente:Tort_Amaretto_cu_spuma_alba

blat:

  • 6 oua
  • 130 g unt
  • 180 g zahar
  • scortisoara
  • coaja de lamaie rasa
  • 130 g ciocolata amaruie
  • 175 g faina

crema si ornat:

  • 40 ml lichior de migdale (amaretto)
  • 2 lingui zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 l frisca
  • 50 g ciocolata
  • drajeuri de ciocolata

 

Mod de preparare:

Se unge fundul unei forme de tort. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se separă ouăle. Se bate untul moale cu 100 g zahăr, un praf de sare, scorţişoară şi coajă de lămâie; se înglobează pe rând gălbenuşurile, apoi ciocolata topită, făina şi albuşurile bătute cu restul de zahăr. Se coace 45 min.

Se scoate din cuptor, se răstoarnă. După 3 ore, se taie pe două niveluri. Se prepară crema: se bate frisca cu zahăr pudră, zahăr vanilat şi lichior de migdale.

Se asamblează tortul pe un platou şi se glazurează cu ciocolată topită. Se ornează cu drajeuri de ciocolată.

Tort Amaretto cu spuma alba

Tort_Amaretto_cu_spuma_alba

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.