Tort de alune si coacăze roşii

Printeaza

O reteta de tort cu alune si coacaze rosii din: oua, zahar, sare, faina, praf de copt, alune, gelatina, galbenusuri, zahar, lichior de oua, iaurt, frisca, coacaze rosii si frisca.

Ingrediente:Tort de alune si coacăze roşii

blat:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • sare
  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g alune/arahide

crema:

  • 8 foite de gelatina
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 ml lichior de oua
  • 250 g iaurt slab
  • 400 ml frisca
  • 250 g coacaze rosii

in plus:

  • 75 g zahar
  • 50 g alune si migdale tocate
  • 125 ml frisca
  • 125 g coacaze rosii

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 190°C. Bateţi spumă ouăle, zahărul, sa¬rea şi 4 linguri de apă caldă. Amestecaţi făina, praful de copt şi alunele şi încorporaţi totul în amestecul cu ouă.

Tapetaţi cu hârtie pentru copt o formă rotundă (0 26 cm), turnaţi aluatul, coaceţi-l 25-30 de minute, apoi lăsaţi-l să se răcească.

Inmuiaţi gelatina. Bateţi gălbenuşurile şi zahărul într-un castron metalic la bain-marie. Adăugaţi lichiorul de ouă şi iaurtul. Dizolvaţi gelatina, încorporaţi-o şi lăsaţi totul 25-30 de minute să se răcească.

Bateţi frişca şi încorporaţi-o imediat ce crema începe să se închege. Alegeţi coacăzele.

Tăiaţi blatul în jumătate pe orizontală. Inchideţi blatul de jos într-un inel pentru tort. Intindeţi jumătate din cremă, fructele, aşezaţi al doilea blat, iar la final restul cremei. Lăsaţi tortul cca. 3 ore la rece.

Caramelizaţi zahărul şi încorporaţi alunele. întindeţi-le pe o hârtie pentru copt şi lăsaţi-le să se răcească, apoi rupeţi-le bucăţi. Bateţi frişca bine, apoi şpriţaţi-o pe tort. Ornaţi-l cu fructe şi alune caramelizate.

Tort de alune si coacăze roşii

Tort de alune si coacăze roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.