Tort cu alune si ciocolata alba

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu alune si ciocolata alba din: clatite, galbenusuri, zahar, faina, lapte, ciocolata alba, dulceata de capsune, unt, alune de padure, smantana si zahar pudra.

Ingrediente:Tort cu alune si ciocolata alba

  • 10 clatite (preparate cu o zi inainte sau cumparate)
  • 2 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 20 g faina
  • 200 ml lapte+4linguri
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 borcan cu dulceata de capsune
  • 1 pachet de unt
  • 100 g alune de padure
  • 130 ml smantana lichida
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul. Pui gălbenuşurile pe foc mic şi adaugi, pe rând, făina, laptele şi 50 g de ciocolată rasă, amestecând continuu.

Laşi pe foc până se îngroaşă, apoi dai deoparte. Când se răceşte, adaugi jumătate din cantitatea de alune (pisate) şi smântână bătută.

Amesteci şi umpli patru clătite tă­iate pe jumătate, formând cornete. Separat, freci untul cu dulceaţa până obţii o cremă şi laşi deoparte, la rece.

Pui pe un platou două clătite una peste alta, umplutură de căpşune, alte două clătite, din nou umplutură şi, la final, ultimele două clătite.

Deasupra, aşezi cornetele şi torni un sos din 150 g de ciocolata alba topita cu patru linguri cu lapte si amestecata cu restuld e alune.

Tort cu alune si ciocolata alba

Tort cu alune si ciocolata alba

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.