Torroncini

Printeaza

Torroncini din: zahar, glucoza, apa, albusuri, zahar, coaja de potocala confiata,migdale, miez de nuca, fistic, samburi de pin, miere, foi de napolitana.

Ingrediente glazura:Torroncini

  • 360 g zahar
  • 30 g glucoza
  • 120 ml apa

Ingrediente halvita:

  • 60 g albusuri
  • 30 g zahar
  • 100 g coaja de portocala confiata si tocata
  • 250 g migdale nedecojite
  • 250 g miez de nuca
  • 50 g fistic nesarat
  • 50 g samburi de pin
  • 240 g miere
  • foi de napolitana foarte subtiri

Mod de preparare:

Pentru glazura, se fierbe un sirop din zahar, glucoza si apa. Cand temperatura din vas ajunge la cca 118 °C, se pune la fiert si mierea, in alt vas. Intre timp se bat albusurile si se inglobeaza treptat zaharul batand pana ce se obtine o compozitie tare de bezea. Cand mierea ajunge la 125 °C, se incorporeaza bezeaua si se ia de pe foc.

Compozitia de zahar trebuie sa ajunga in acest timp la 146 °C. Se inglobeaza in amestecul de miere si albusuri si se bate compozitia cca 4-5 minute, pana ce capata consistenta cremoasa. Se repartizeaza pe o tava fructele si nucile de tot felul si se introduc in cuptorul incalzit la cca 100 °C. Apoi totul se inglobeaza in compozitia de miere.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu margini inalte. Apoi se asaza o foaie de napolitana si se repartizează compozitia de halvita, intr-un strat inalt de 1 cm. Se acopera cu a doua foaie de napolitana si se repartizeaza deasupra boabe de fasole uscata, pentru ingreunat. Se da tava la frigider peste noapte. A doua zi se taie patrate, cu un cutit ascuţit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.