Ton in sos de iaurt picant si sofran

Printeaza

Ton in sos de iaurt picant si sofran din: fileuri de ton, iaurt, lapte de cocos, lămâie, curry, ienibahar, frunze de busuioc, usturoi, sare, ulei, şofran, marar, coniac fin.

Ingrediente:Ton in sos de iaurt picant si sofran

  • fileuri de ton
  • 250 ml iaurt
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1/2 lămâie
  • 10 g curry
  • 10 g ienibahar, pulbere
  • 10 frunze de busuioc
  • 5 căţei de usturoi
  • 10 g sare
  • 1 lingură de ulei
  • 5 g şofran
  • 1 legătură marar, proaspăt
  • 25 g coniac fin

Mod de preparare:

Fileul de peşte se usucă bine intr-un prosop sau o hârtie de bucătărie. Uleiul se pune într-un bol şi se adaugă usturoiul bine pisat, mărarul tăiat foarte mărunt şi zeama de la lămâie.

Se amestecă până ce compoziţia devine omogenă, apoi se adaugă toate celelalte ingrediente şi se amestecă în continuare până face un pic de spumă.

Se pun fileurile de paşte în această pastă şi se lasă la rece circa cinci ore. Grătarul se încinge foarte bine şi se pun fdeurile de peşte, fără să fie scuturate. Se lasă aproximativ două-trei minute şi se întorc pe partea cealaltă.

Se pun pe un platou de servire şi se acoperă cu amestecul rămas în bol. Se serveşte cu multe, legume crude, aşezate pe platou în jurul peştelui.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.