Ton prăjit cu ghimbir ras şi arpagic

Printeaza

Ton prăjit, cu ghimbir ras şi arpagic din: ton, sos de soia, ulei de susan, ghimbir si arpagic.

Ingrediente:Ton prăjit cu ghimbir ras şi arpagic

  • 1 bucata ton (preferabil partea dinspre coada sau o fasie subtire de pe spate)
  • sos de soia
  • 1 lingura ulei de susan
  • 2 bucati ghimbir proaspat
  • 1 legatura arpagic proaspat

 

Mod de preparare:

Marinezi bucata de ton în puţin sos de soia, timp de 1 oră.

Usuci peştele prin tamponare cu un şervet de hârtie, îl freci cu ulei de susan şi îl prăjeşti 2 minute într-o tigaie neaderentă, foarte încinsă, înorcându-l mereu.

Il scoţi şi îl laşi 1 minut să se răcească, timp în care decojeşti şi razi mărunt ghimbirul.

Când serveşti, pui câte o grămăjoară de ghimbir proaspăt şi câte una de arpagic pe marginea fiecărei farfurii, apoi torni sosul de soia în mijloc.

Tai finuţ tonul în felii de 1 cm grosime, punând pe fiecare farfurie cel mult 3-4 felii.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Daca si vedeam tonul ala credeam 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.