Ton la gratar cu avocado

Printeaza

Ton la gratar cu avocado din: ton, chimen, chili, suc de limeta, ulei, sare, piper, ceapa, rosii, avocado, ardei iute, coriandru, menta, zahar, sos de peste.

Ingrediente: Ton la gratar cu avocado

  • 4 bucati de ton
  • 1 lingurita semințe de chimen, prăjite si zdrobite
  • 1 lingurita chili
  • sucul de la 1 limeta
  • 2-4 linguri ulei de masline
  • sare și piper negru măcinat
  • lime și coriandru proaspăt pentru garnitură

Pentru sos:

  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 200 g roșii cherry, tocate
  • 1 avocado, decojit, fără sâmbure și tăiat
  • 2 kiwi, decojite și maruntite
  • 1 ardei iute, fara semințe, tocat
  • coriandru proaspat tocat
  • 6 crengute de menta, tocata
  • zahăr
  • 1-2 lingurite sos de peste

 

Mod de preparare:

Se spală pestele și se usuca cu prosoape de hartie.

Se presară cu jumătate din chimen, chilii, sare, piper și suc de lime. Stropiti cu ulei si transferati într-un bol timp de aproximativ 30 de minute.

Se amestecă ceapa, rosii, avocado, kiwi, ardei iute, coriandru tocat si menta. Se adaugă restul de chimen si lime. Asezonati cu sos de pește și zahăr, după gust.

Se încălzește gratarul. Rumeniti tonul cateva minute pe fiecare parte. Serviti cu lime si coriandru, alaturi de sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.