Ton la grătar cu ulei aromat

Printeaza

O reteta de ton la gratar cu ulei aromat din: oregano, sare de mare, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, mazare, bob, menta, zeama de lamaie si fleuri de ton.

Ingrediente:Ton la grătar cu ulei aromat

  • frunzele de la o legătură mică de oregano sau maghiran proaspăt
  • sare de mare
  • zeama de la o lămâie
  • ulei de măsline extravirgin de cea mai bună calitate
  • 4 mâini de mazăre decorticată
  • 2 mâini de bob decorticat
  • 150 ml ulei de măsline extravirgin de cea mai bună calitate
  • frunzele de la o legătură mică de mentă proaspătă
  • zeama de la o lămâie
  • 4 fileuri de ton de câte 200 g, de 1 cm grosime

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara uleiul cu aromă de oregano, zdrobiţi frunzele de oregano într-un mojar, cu puţină sare de mare, până când obţineţi o pastă. Adăugaţi zeama de lămâie, 8 linguri din uleiul de măsline şi amestecaţi bine.

Aduceţi la fierbere apă într-o cratiţă mare şi fierbeţi mazărea timp de 3-4 minute, apoi scoateţi-o cu o lingură cu găuri sau scurgeţi-o într-o strecurătoare. Adăugaţi în cratiţă bobul de grădină şi fierbeţi-l 3-4 minute, în funcţie de mărimea boabelor. Scurgeţi-I şi lăsaţi-l să se răcească, apoi cojiţi boabele mai mari (pe cele mici sau mijlocii puteţi să le lăsaţi întregi).

Asezonaţi mazărea şi bobul la fel ca pe o salată. Puneţi într-un bol mare uleiul de măsline, împreună cu un praf de sare şi unul de piper. Tocaţi cea mai mare parte din mentă şi puneţi-o în bol, adăugaţi mazărea şi bobul şi amestecaţi totul. Adăugaţi zeamă de lămâie după gust. Amestecul de mazăre şi bob asezonat în acest fel poate fi servit fierbinte sau la temperatura camerei.

Incălziţi bine o tigaie cu grătar sau grătarul cu cărbuni, condimentaţi fileurile de ton cu sare şi piper, apoi ungeţi-le cu ulei cu aromă de oregano. Puneţi peştele în tigaie şi lăsaţi-l câte 1-2 minute pe fiecare parte. Mie îmi place să rămână puţin rozaliu în interior, fiindcă va fi mult mai gustos, dar dacă preferaţi să-l gătiţi mai mult, aveţi grijă să nu exageraţi.

Impărţiţi peştele în 2-3 bucăţi şi amestecaţi-le într-un bol mare cu uleiul aromat. Veţi obţine o combinaţie de arome extraordinară. Serviţi peştele imediat, împreună cu mazărea şi bobul, presărând deasupra restul frunzelor de mentă.

Ton la grătar cu ulei aromat

Ton la grătar cu ulei aromat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.