Ton cu andive

Printeaza

Ton cu andive din: ton, ulei, mustar, miere, sos de soia, piper, andive, zahar, lamaie.

Ingrediente:Ton cu andive

  • 4 bucăţi ton proaspăt de aprox. 120 g şi un cm grosime fiecare
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 linguri muştar Dijon
  • o linguriţă miere limpede
  • 2 linguriţe sos de soia
  • 6-8 linguri piper negru zdrobit
  • 8 căpăţâni mici andive roşii sau radicchio

Pentru servit:

  • zahăr pudră
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Se fasonează bucăţile de ton. Se amestecă jumătate din uleiul de mas ine cu muştarul, mierea şi sosul de soia şi se ung bucăţile de ton cu acest amestec.

Se presară piperul zdrobit pe o foaie de pergament şi se tăvăleşte tonul prin el.

Se taie si se aruncă capetele andivelor, apoi se taie în două, pe lungime. Se dau deoparte cât se prepară tonul.

Se încinge o lingură din uleiul de măsline rămas într-o tigaie mare şi se prăjeşte tonul la foc mare, timp de 45-60 de secunde, pe fiecare parte. Se scoate din tigaie şi se dă deoparte să se odihnească în timp ce se prepară andivele (radicchio).

Se încinge ulei intr-0 tigaie cu fund gros. Se presară andivele din belşug cu zahăr pudră cernut, apoi se stropesc cu restul de ulei de masline.

Se pun în tigaie cu partea tăiată în jos şi se prăjesc aproximativ 60-90 de secunde, întorcându-le frecvent până se caramelizeaza la suprafaţă şi încep să se înmoaie.

Andivelese se distribuie pe farfuriile calde. Se taie fiecare bucată de ton în jumătate şi se pune alături de andive. Deasupra se stoarce zeama de lămâie şi se stropesc şi cu sucurile rămase în tigaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.