Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcovi

Printeaza

O reteta simpla de ton aromat cu lamaie, cu garnitura de morcovi din: ton, lamai, morcovi, patrunjel, vin alb sec, frunzed e salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcovi

  • 4 bucăţi de ton de 150 g fiecare
  • 2 lămâi netratate
  • 2 morcovi medii
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • 2 dl vin alb sec
  • 4 frunze de salată pentru ornat
  • 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Aşezaţi într-o tavă bucăţile de ton, adăugaţi trei linguri de ulei de măsline, sare, piper şi sucul strecurat al unei jumătăţi de lămâie. Spălaţi cealaltă lămâie şi tăiaţi-o felii subţiri. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi julien morcovii.

Aranjaţi peste bucăţile de ton feliile de lămâie şi morcovul. Stropiţi-le cu vinul şi acoperiţi tava cu o folie de aluminiu. Incălziţi cuptorul la 180°C, băgaţi tava pen­tru 20 de minute, apoi scoateţi peştele aco­perit de lămâie şi de morcov cu ajutorul unei spumiere şi aşezaţi-l pe farfuriile ornate cu frunze de salată.

Dacă e nevoie, puneţi sosul să scadă câteva minute la foc iute şi stropiţi tonul cu acesta. Presăraţi pătrunjel tocat, condimentaţi cu piper după gust şi serviţi.

Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcovi

Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcovi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.