Tofu cu sparanghel
PrinteazaTofu cu sparanghel din: arpacas, tofu, morcovi, ceapa verde, sparanghel, ulei, usturoi, ceapa, boia.
- 250 g arpacaş
- 300 g tofu
- 2 morcovi
- 1 legătură de ceapă verde
- 2-3 tije de sparanghel
- 2 linguri de ulei
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă mică
- 1/2 lingură de boia
- sare
Mod de preparare:
Spală arpacaşul în câteva ape. Pune-l într-o oală, toarnă doi litri de apă clocotită şi lasă la foc domol până când o absoarbe pe toată.
Presează bucata de tofu pentru a îndepărta excesul de apă, apoi tai-o în cubuleţe şi dă-o prin boia. Incinge uleiul şi rumeneşte bucăţile de tofu pe toate părţile. Scoate-le într-o farfurie.
In aceeaşi tigaie, căleşte ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit, adaugă morcovul tăiat bastonaşe şi sparanghelul rondele.
Pofta buna!





