Tofu cu linte verde

Printeaza

 Tofu cu linte verde

Ingrediente:Tofu cu linte verde

  • 250 g de linte verde de Puy
  • aproximativ 75 cl de supă de legume
  • 1 legătură de verdeaţă
  • 1 ceapă
  • 1/2 lingură de ulei de măsline
  • 400 g de tofu
  • 1 lingură de sos de soia tamari
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, puneţi lintea în supa delegume, astfel încât să fie o parte de linte la 3 părţi de lichid. Adăugaţi legătura de verdeaţă. Lăsaţi să fiarbă 40 de minute la foc mic. Săraţi uşor.

Decojiţi şi tocaţi ceapa. Căliţi la foc mic, într-o tigaie cu ulei de măsline. Adăugaţi peste linte.

Când lintea este fiartă, puneţi sare şi piper. Tăiaţi brânza tofu în cuburi cu latura de 2-3 cm.

In tigaia în care aţi călit ceapa, adăugaţi, dacă este cazul, puţin ulei de măsline şi căliţi la foc iute cuburile de tofu, timp de 2-3 minu:e. Spre final, turnaţi sosul de soia şi degresaţi cu o spatulă.

Serviţi lintea în farfurii adânci. Puneţi cuburile de tofu deasupra, împreună cu sosul în care s-au făcut. Adăugaţi, eventual, puţin ulei de măsline.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.