Tofu crocant in sos marinat iute

Printeaza

Tofu crocant in sos marinat iute din: tofu, sos de soia, faina de porumb, ketchup, mustar, chili, curry, sare de mare, zahar brun.

Ingrediente:Tofu_crocant_in_sos_marinat_iute

  • 360 g tofu simplu

Pentru sosul marinat:

  • 40 g sos de soia
  • 20 g fâină de porumb
  • 160 g ketchup de roşii
  • 50 g muştar dijon
  • cîte o linguriţă de chili şi curry iute
  • 4 linguriţe sare de mare
  • 20 g zahăr brun

Pentru crusta:

  • 2 ouă
  • 250 g făină
  • 200 g fulgi de porumb
  • 2 linguri făină de porumb
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 ouă

 

Mod de preparare:

Taie tofu în bucăţi groase de 5 mm şi înjumătăţeşte-le pe diagonală. Amestecă toate ingredientele pentru sosul marinat, apoi toarnă mixtura peste bucăţile de tofu şi lasă-le peste noapte la marinat.

Intr-o farfurie pune făina, iar în alta fulgii de porumb zdrobiţi între degete. Amestecă făina de porumb cu sosul de soia şi adaugă peste ouăle sparte, bătandu-le cu furculiţa.

Bucăţile de tofu marinate trebuie să le treci prin făină, apoi prin ouă şi la urmă tăvăleşte-le în cerealele zdrobite.

Aşază-le într-un ceaun unde uleiul a fost încins la 160 de grade şi prăjeşte-le pînă devin aurii, apoi scoate-le şi absoarbe uleiul tamponandu-le în şerveţele de hîrtie.

Asortează sos de soia într-un mic bol.

Tofu crocant in sos marinat iute

Tofu_crocant_in_sos_marinat_iute

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.