Tocinei din Bucovina

Printeaza

Tocinei din Bucovina din: cartofi, oua, faina, ulei, sare.

Ingrediente:Tocinei din Bucovina

  • 1 kg cartofi
  • 3-4 oua
  • 2 linguri faina
  • ulei pentru prajit
  • putina sare

 

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi şi spălaţi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Ii laşi să se scurgă bine, îi pui într-un castron mare, presari o linguriţă rasă de sare şi amesteci.

Adaugi ouăle şi făina, amestecând bine până când se omogenizează bine.

Intr-o cratiţă cu ulei încins, pui cu lingura compoziţie de tocinei, pe care îi prăjeşti pe ambele părţi.

Pe măsură ce se rumenesc, îi scoţi pe hârtie absorbantă, pentru a se elimina surplusul de ulei. Ii serveşti calzi, după preferinţă cu smântână, iaurt, sana sau zahăr.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tocinei traditionali

Tocinei traditionali din: dovlecei, faina, zahar, ulei, ou. Ingrediente: 2 dovlecei 2 linguri făină 50 g zahăr 50 ml ulei 1 ou   Mod de preparare: Se dau pe răzătoarea mare 2 dovlecei, se scurg şi se amestecă cu 2 linguri făină, 50 g zahăr, 50 ml ulei, 1 ou. Se pune la încins o […]

 

Tocinei cu branza

Tocinei cu branza

Tocinei cu branza Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 300 g telemea de oaie 100 ml ulei 200 ml smântână 4 linguri de făină 3 cepe 1 lingură de sare   Mod de preparare: Se rad cartofii, se amestecă cu ouăle şi brânza rasă, făină, sare, după care se pun în tavă la copt. După […]

 

Tocinei cu zahar si smantana

Tocinei cu zahar si smantana

Tocinei cu zahar si smantana Ingrediente: 1 kg cartofi 3 ouă 4-5 linguri de făină sare   Mod de preparare: Se rad 1 kg cartofi, adăugăm 3 ouă, 4-5 linguri de făinăşi puţină sare. Amestecăm totul, apoi luăm cu o lingurăşi punem în tigaie cu ulei încins, dând formă de pârjoală. Se prăjesc pe ambele […]

 

Tocinei cu zahar si smantana

Tocinei pufosi

Tocinei pufosi din: cartofi, ou, faina si ulei. Ingrediente: 4 cartofi nu foarte mari 1 ou 2 lin­guri de făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mici. Scurgi zeama care se lasă, adaugi oul, făina şi un praf de sare. Amesteci bine şi […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.