Tocinei din Bucovina

Printeaza

Tocinei din Bucovina din: cartofi, oua, faina, ulei, sare.

Ingrediente:Tocinei din Bucovina

  • 1 kg cartofi
  • 3-4 oua
  • 2 linguri faina
  • ulei pentru prajit
  • putina sare

 

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi şi spălaţi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. îi laşi să se scurgă bine, îi pui într-un castron mare, presari o linguriţă rasă de sare şi amesteci. Adaugi ouăle şi făina, amestecând bine până când se omogenizează bine.

Intr-o cratiţă cu ulei încins, pui cu lingura compoziţie de tocinei, pe care îi prăjeşti pe ambele părţi. Pe măsură ce se rumenesc, îi scoţi pe hârtie absorbantă, pentru a se elimina surplusul de ulei. Ii serveşti calzi, după preferinţă cu smântână, iaurt, sana sau zahăr.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.