Toci (reteta bucovineana)

Printeaza

Toci din: cartofi, oua, faina, piper, sare, ulei.

Ingrediente:Toci (reteta bucovineana)

  • 1/2 kg cartofi
  • 2 ouă
  • 1-2 linguri făină
  • piper măcinat
  • sare
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Cartofii se rad pe o râzătoare cât mai fină, pentru a se obţine o compoziţie zemoasă, ca un fel de pastă subţire. Se adaugă făina, ouăle, piperul şi sarea, amestecând bine compoziţia. în final rezultă o pastă ceva mai moale şi destul de omogenă.

Se pune pe foc o tigaie cu ulei. Când s-a înfierbântat uleiul, se ia din pastă (cartofii raşi cu făină şi ou) câte o lingură şi se pune în tigaie. Compoziţia se întinde în tigaie şi se modelează cu o lingură de lemn, obţinându-se un fel de chifteluţe plate. Se prăjesc pe ambele părţi (se rumenesc), apoi se scot pe un platou.

In Bucovina, de unde vine această mâncare, se servesc fierbinţi şi cu multă smântână. Se pot mânca fie calzi, fie reci.

Tocii sunt foarte asemănători ca mod de preparare şi gust cu friganelele de cartofi, numai că au o consistenţă mai fină.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/toci-reteta-bucovineana html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.