Tochitura Pomana porcului

Printeaza

Tochitură Pomana porcului din: carne de porc, organe de porc, sare, piper, usturoi, vin.

Ingrediente:Tochitura Pomana porcului

  • carne de porc proaspătă mai grasă
  • organe de porc (ficat, bojoci, rinichi)
  • sare
  • piper negru măcinat
  • usturoi pisat
  • vin

 

Mod de preparare:

Cantitatea de carne ce se taie în bucăţi de circa 3-4 cm depinde de dărnicia sau de zgârcenia gospodarului. Aceasta se pune la prăjit într-un ceaun de fontă la foc potrivit, cu puţină sare, sub capac.

După ce îşi lasă sosul gras se adaugă bojocii şi rinichii tăiaţi bucăţele. Ficatul se pune doar când carnea începe să se rumenească. Tot atunci se potriveşte de gust cu sare, piper şi usturoi şi se abureşte cu o cană de vin.

După ce vinul s-a evaporat şi tochitură sfârâie, e numai bună de servit. Se servete alaturi de mămăligă, brânză de burduif sau telemea de oaie şi murături.

 

Poftă bună

Incoming search terms:

  • pomana porcului

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.