Tochitura din maruntaie de pui

Printeaza

Tochitura din maruntaie de pui din: maruntaie de pui, legume deshidratate, amestec de condimente uscate, usturoi, pasta de tomate, piper, vin rosu si ulei.

Ingrediente:Retete_1

  • 1 kg maruntaie de pui (inimi, pipote si ficatei)
  • 1 lingura de legume deshidratate
  • amestec condimente uscate (usturoi, maghiran, cimbrisor, piper, oregano, ceapa, cimbrisor, anason)
  • 9-10 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • piper
  • 100 ml vin rosu
  • 50 ml ulei

 

Mod de preparare:

Speli măruntaiele de pul şi le acoperi cu apă, apoi le pui la fiert cu un praf de sare. în momentul în care dă în primul clocot, spumezi şl adaugi condimentul de legume deshidratate. Laşi să fiarbă la foc domol, până scade apa la jumătate. Scoţi din supă mărun­taiele le scurgi şi apoi le pui la prăjit în ulei.

Când încep sa se rume­nească, adaugi vinul roşu, mai laşi puţin pe foc, amestecând continuu până scade tot lichidul şl adaugi pasta de tomate, us­turoiul zdrobit şi restul de supă rămas de la fiert. Mai laşi să clocotească puţin, apoi adaugi şi amestecul de condimente aromate, sare şl piper, dacă mai e nevoie.

Alături de tochitură, poţi servi un piure de cartofi frecat cu puţin ulei de măsline şl câteva ciupercuţe sotate în ulei de măsline (eu am sotat picioruşe de ciupercuţe şi am avut măruntaie de la mai multe păsări de curte).

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.