Tochitura de pui cu legume

Printeaza

Tochitura de pui cu legume din: orez, suc de rosii, vin, carnati, piept de pui, morcovi, cartofi, ceapa, ulei, boia, sare.

Ingrediente:Tochitura de pui cu legume

  • 200 g orez
  • 100 ml suc de roşii
  • 200 ml vin alb
  • 150 g cârnaţi semiafumaţi
  • 1 piept de pui dezosat
  • 3 morcovi
  • 4 cartofi
  • 2 cepe
  • ulei
  • boia dulce de ardei
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa o toci mărunt şi o căleşti în 4 linguri de ulei. Adaugi pieptul de pui tăiat în cuburi, laşi să se prăjească 1 minut, apoi torni sucul de roşii şi vinul alb. Laşi să fiarbă la foc mic.

După 20 de minute, pui morcovii tăiaţi în rondele şi cartofii tăiaţi în cuburi, precum şi carnaţii tăiaţi în rondele. Fierbi totul până când morcovii şi cartofii s-au înmuiat.

La final, presari boia dulce de ardei şi sare după gust.

Separat, fierbi orezul în apă cu sare şi, când s-a umflat, pui orezul într-o strecurătoare la scurs. Pe farfurii aşezi un pat de orez, iar deasupra tochitură de pui şi cârnaţii cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.