Tochitura de pui cu legume
PrinteazaTochitura de pui cu legume din: orez, suc de rosii, vin, carnati, piept de pui, morcovi, cartofi, ceapa, ulei, boia, sare.
- 200 g orez
- 100 ml suc de roşii
- 200 ml vin alb
- 150 g cârnaţi semiafumaţi
- 1 piept de pui dezosat
- 3 morcovi
- 4 cartofi
- 2 cepe
- ulei
- boia dulce de ardei
- sare
Mod de preparare:
Ceapa o toci mărunt şi o căleşti în 4 linguri de ulei. Adaugi pieptul de pui tăiat în cuburi, laşi să se prăjească 1 minut, apoi torni sucul de roşii şi vinul alb. Laşi să fiarbă la foc mic.
După 20 de minute, pui morcovii tăiaţi în rondele şi cartofii tăiaţi în cuburi, precum şi carnaţii tăiaţi în rondele. Fierbi totul până când morcovii şi cartofii s-au înmuiat.
La final, presari boia dulce de ardei şi sare după gust.
Separat, fierbi orezul în apă cu sare şi, când s-a umflat, pui orezul într-o strecurătoare la scurs. Pe farfurii aşezi un pat de orez, iar deasupra tochitură de pui şi cârnaţii cu sos.
Pofta buna!