Tochitura de porc
PrinteazaTochitura de porc din: costita de porc, ceapa verde, spanac, ardei capia, ulei, vin alb, sare si piper.
- 400 g costita de porc
- 1 legatura de ceapa verde (sau praz)
- 100 g spanac (optional)
- 2 ardei capia
- 5 linguri cu ulei
- 1 pahar cu vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cumpără costiţa porţionată în bucăţi cât mai mici. într-o tigaie, încinge câteva linguri cu ulei. Pune carnea, adaugă vinul, acoperă cu un capac şi lasă la înăbuşit.
Intre timp, taie ardeii capia şi trage-i într-un strop ulei până ce se auresc. Când carnea s-a întrepătruns cu aromele vinului, ia minute pe foc, ca să se rumenească.
Scoate bucăţile pe un platou. Decorează cu ceapă verde sau praz şi cu feliile de ardei capia.
Tochitura de porc
Pofta buna!