Tocanita de vita cu fasole, rosii si chimen

Printeaza

Tocanita de vita cu fasole, rosii si chimen din: ceapa, usutroi, ulei de masline, boia iute, ardei iute roşu, chimen măcinat, sare de mare, piper negru, antricot de vită, roşii conservate în ulei, roşii, baton de scorţişoară, fasole roşie boabe.

Ingrediente:Tocanita de vita cu fasole, rosii si chime

  • 2 cepe medii
  • 1 căţel de usturoi
  • ulei de măsline
  • 2 linguriţe rase cu boia iute
  • 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tăiat mărunt
  • 1 linguriţă cu vârf de chimen măcinat (sau seminţe de chimen pisate)
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 455 g antricot de vită, tocat (sau carne tocată)
  • 200 g roşii conservate, în ulei
  • 2 conserve a câte 400 g de roşii
  • 1/2 baton de scorţişoară
  • 2 conserve a câte 400 g fasole roşie boabe, scurse

Mod de preparare:

Pentru a prepara acest fel de mâncare, eu folosesc o tigaie de metal sau o cratiţă cu capac care se poate pune şi pe plită, şi în cuptor.

Dacă adoptaţi metoda la cuptor (vezi mai jos), atunci preîncălziţi cuptorul la 150°C/treapta 2 la cel pe gaz. Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul într-un robot de bucătărie, apoi prăjiţi-le în puţin ulei de măsline până când se înmoaie.

Adăugaţi boiaua, apoi ardeiul proaspăt, chimenul şi puţină sare cu piper negru. Puneţi apoi carnea tocată şi continuaţi să căliţi, amestecând, până capătă culoarea brună.

Amestecaţi rapid cu robotul de bucătărie roşiile conservate cu suficient ulei din borcan, astfe încât să se formeze o pastă. Adăugaţi-o la carne şi puneţi şi roşiile întregi din celelalte conserve, batonul de scorţişoară, apoi un pahar cu apă. Asezonaţi mai mult, dacă e nevoie.

Aduceţi la punctul de fierbere, acoperiţi cu hârtie pergament şi cu capac, apoi fie lăsaţi să se înăbuşe la foc mic timp de 1 1/2 ore, fie puneţi cratiţa în cuptor pentru aproximativ 1 1/2 ore.

Adăugaţi fasolea boabe din conservă cu aproximativ 30 de minute înainte ca mâncarea să fie gata — fasolea e gata fiartă şi are nevoie doar să se încălzească.

Această mâncare are întotdeauna un gust mai bun dacă e pregătită cu o zi înainte de a fi servită (pentru a da timp aromelor să se întrepătrundă), aşa că e tocmai bine dacă nu vreţi să staţi prea mult în bucătărie în ziua în care aveţi prieteni în vizită.

Doar o scoateţi din frigider şi o încălziţi — serviţi-o cu multă pâine proaspătă crocantă, o salată mixtă şi un bol mare cu iaurt natural sau guacamole.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.