Tocanita vegetariana de vita cu vin si ciuperci

Printeaza

Tocanita vegetariana de vita cu vin si ciuperci din: ulei, vrabioara de vita, ceapa, morcovi, telina, usturoi, faina, sare, piper, vin, unt, ciuperci.

 

Ingrediente:Tocanita vegetariana de vita cu vin si ciuperci

  • 1 lingură ulei
  • 2 kg vrâbioară, tăiată bucăţi
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 morcovi, tăiaţi mărunt
  • 2 codiţe de ţelină, tocate
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri făină cu un praf de sare şi piper
  • 750 ml vin roşu sec
  • 25 g unt
  • 500 g amestec de ciuperci, tăiate bucăţi

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-un vas cu baza dublă şi prăjeşte carnea, într-un singur strat, şi lasă deoparte.

Adaugă ulei dacă este necesar şi prăjeşte ceapa, morcovul, ţelina 15 minute.

Adaugă usturoiul şi apoi presară făina şi adaugă carnea. Prăjeşte câteva minute şi stinge cu vinul.

Adu la punctul de fierbere şi lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, 2 ore şi 30 minute.

Incinge untul şi şofează ciupercile câteva minute. Presară sare şi piper şi adaugă-leîn ultimele 20 minute de fierbere.

Serveşte tocăniţa cu piure de cartofi sau cu fasole verde.

Tocanita vegetariana de vita cu vin si ciuperci

Tocanita de peste cu sofran

Tocanita de peste cu sofran

Tocanita de peste cu sofran din: ulei, ceapa, ardei, usturoi, boia, cimbru, sofran, dafin, rosii, vin, midii, cod, migdale. Ingrediente: 5 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare tocată 1 ardei roşu iute, tocat mărunt 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/2 linguriţă boia de ardei afumaţi 1 lingură frunze de cimbru proaspete 1 linguriţă fire […]

Tocanita cu rinichi

Tocanita cu rinichi

Tocanita cu rinichi din: carne, untura, rinichi, ciuperci, ceapa, smantana, faina, boia, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne de vită 200 g carne de porc 1 lin­gură untură 200 g rinichi de viţel 150 g ciu­perci 2 cepe roşii sare piper 1 linguriţă boia 200 ml smântână 3 linguri făină 200 ml supă de oase […]

Tocanita de peste cu sofran

Tocanita de peste cu vin

Tocanita de peste cu vin din: ulei, ceapa, ardei, usturoi, boia, cimbru, sofran, dafin, rosii, vin, midii, cod, migdale. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare tocată 1 ardei roşu iute, tocat mărunt 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/2 linguriţă boia de ardei afumaţi 1 lingură frunze de cimbru proaspete 1 linguriţă […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.