Tocanita cu slanina si carnati

Printeaza

Tocanita cu slanina si carnati din: slanina, carnat, branza, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita cu slanina si carnati

  • 200 g slănină afumată
  • 1 fir cârnat de casă afumat
  • 250 g brânză usturoaie frământată
  • 3 cepe
  • sare
  • piper

Pentru cir de mămăligă pentru mămăligă:

  • 500 ml apă
  • 2 pumni de făină mai aspră de mălai
  • sare

 

Mod de preparare:

Se fierbe apa, se pune sarea şi se presară făina de mălai, astfel ca să atingă fundul ceaunului şi se lasă mămăliga la fiert. Se scoate cirul, apoi se amestecă cu făcăleţul, obţinând o mămăligă tare.

Se taie slănina felii, se crestează, se prăjeşte şi se pune ceapa la călit. Se adaugă cârnatul tăiat rondele, când este prăjit pe jumătate se adaugă câteva linguri de cir (zeama în care fierbe mămăliga) şi se dau câteva clocote.

La final se adaugă brânza şi se amestecă. Se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte cu mămăligă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.