Tocanita cu slanina si carnati
PrinteazaTocanita cu slanina si carnati din: slanina, carnat, branza, ceapa, sare, piper.
- 200 g slănină afumată
- 1 fir cârnat de casă afumat
- 250 g brânză usturoaie frământată
- 3 cepe
- sare
- piper
Pentru cir de mămăligă pentru mămăligă:
- 500 ml apă
- 2 pumni de făină mai aspră de mălai
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe apa, se pune sarea şi se presară făina de mălai, astfel ca să atingă fundul ceaunului şi se lasă mămăliga la fiert. Se scoate cirul, apoi se amestecă cu făcăleţul, obţinând o mămăligă tare.
Se taie slănina felii, se crestează, se prăjeşte şi se pune ceapa la călit. Se adaugă cârnatul tăiat rondele, când este prăjit pe jumătate se adaugă câteva linguri de cir (zeama în care fierbe mămăliga) şi se dau câteva clocote.
La final se adaugă brânza şi se amestecă. Se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte cu mămăligă.
Pofta buna!