Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie

Printeaza

Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie din: dovleac, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ras el hanout, quinoa, prune uscate, supa de legume, seminte de rodie si frunze de menta.

Ingrediente:

  • 1 dovleac mic, fara seminte, taiat cuburi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, feliata fin
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 lingura de ghimbir tocat fin
  • 1 lingurita de ras el hanout
  • 200 g de quinoa
  • 5 prune uscate, tocate grosier
  • 600 ml supa de legume
  • semintele de la 1 rodie
  • 1 mana frunze de menta

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune dovleacul pe o tavă de copt şi stropeşte-l cu 1 lingură ulei de măsline. Asezonează-l bine şi coace-l 30-35 de minute, până se înmoaie.

Intre timp, încinge restul uleiului într-o cratiţă mare. Adaugă ceapa, usturoiul, ghimbirul, asezonează şi sotează aproximativ 10 minute. Adaugă condimentele şi quinoa şi mai lasă câteva minute, apoi pune în cratiţă şi prunele uscate, zeama de lămâie şi supa. Adu totul la punctul de fierbere, acoperă cu capac şi lasă la fiert 25 de minute.

Când totul este pătruns, adaugă şi dovleacul. Pune tocana în boluri şi presară seminţe de rodie şi frunze de mentă înainte de a servi.

Tocăniţă de quinoa cu dovleac, prune uscate şi rodie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. am tot auzit de quinoa, o sa caut prin magazine ca vreau sa fac si eu, sper sa gasesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.