Tocanita de pui cu galuste

Printeaza

Tocanita de pui cu galuste din: pui, ulei, ceapa, pasta de tomate, cimbru, faina, sare, ou si piper.

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 100 ml ulei
  • 6 cepe mari
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 200 g faina
  • 3 linguri ulei pentru galuste
  • 1 ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pârliţi puiul la flacăra aragazu­lui, tăiaţi-l în bucăţi, spălaţi-le şi prăjiţi-leîn 50ml ulei. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o julienne, apoi căliţi-o 10 minute în uleiul rămas.

Adăugaţi pasta de tomate, 2 căni cu apă şi bucăţile de pui prăjite. Puneţi cimbrul, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 40 de minute.

Pentru găluşte, amestecaţi făina cu uleiul, oul, şi foarte puţină apă, cât să obţineţi un aluat mai tare. Puneţi cu o lingură din această compoziţie în apă sărată care fierbe.

Găluştele fierb în cel mult 20 de minute, Scurgeţi-le şi puneţi-le în tocăniţă, înainte de a servi preparatul.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.