Tocăniţă poloneză

Printeaza

Tocăniţă poloneză din: cartofi, morcovi, carnati, ceapa, apa, ulei, smantana, gulie, branza topita, praz, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Tocăniţă poloneză

  • 8 cartofi
  • 3 morcovi
  • 3 cârnaţi
  • 1 ceapă mare
  • 11 apă
  • 2 linguri ulei
  • 200 g smântână
  • 1 gulie
  • 200 g brânză topită
  • 1 fir de praz
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi morcovii şi tai cartofii cubuleţe, iar morcovii rondele. P

ui cartofii şi morcovii la fiert, fiecare separat, cu sare. Apoi tai cârnaţii şi îi prăjeşti în ulei, după care îi scoţi şi pui ceapa la călit.

După ce s-a călit ceapa, pui înapoi cârnaţii peste ceapă, torni apă şi după ce au fiert 2 minute, pui 2 linguri de bulion, sare, piper şi laşi la fiert mai departe.

Apoi adaugi smân­tână ameste­cată cu 1 lin­gură de făină şi laşi la fiert în continuare.

Când e totul fiert, amesteci cartofii şi morcovii cu sosul, după care adaugi brânza şi laşi pe foc să se lege şi să se topească.

Pui prazul tăiat rondele şi pătrunjelul verde tocat mărunt.

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Tocăniță de Porc cu Cartofi și Ciuperci

Tocăniță de Porc cu Cartofi și Ciuperci din: carne de porc, cartofi, ciuperci, ceapa, ulei de masline, pasta de tomate, supa, sare, piper, patrunjel. Redescoperiți gustul tradițional românesc cu această rețetă de tocaniță de porc cu cartofi și ciuperci. Un fel de mâncare robust și reconfortant, această tocaniță combină carnea suculentă de porc cu textura […]

Tocăniță de Fazan Aromată

Tocăniță de Fazan Aromată din: fazan, ceapa, morcovi, telina, vin rosu, bulion de pui, usturoi, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Tocănița de fazan este un preparat tradițional și rafinat, care combină savoarea cărnii de fazan cu aroma de pădure și legume proaspete. Această rețetă vă va ghida prin procesul de pregătire, […]

retete

Tocanita cu carne de miel

Tocanita cu carne de miel din: carne de oaie sau miel, orez, linte, garam masala, nucsoara, seminte de mustar, pudra de coriandru, pudra de chimion, pudra de chili, ceapa, turmeric, rosii, ghimbir cu usutroi suc de limeta, frunze de coriandru, unt, sare. Este un preparat traditional din India care este foarte populara in timpul festivalelor, […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.