Tocanita picanta de iepure cu masline

Printeaza

Tocanita picanta de iepure cu masline din: carne de iepure (pulpele din spate), vin alb, ardei capia, ardei gras roşu, ardei gras galben, bulion, chili, măsline negre, măsline verzi, ceapa, usturoi, pătrunjel, ulei, sare, piper, frunze de dafin, piper negru boabe, cimbru.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de iepure (pulpele din spate)
  • 300 ml vin albTocanita_picanta_de_iepure_cu_masline
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 4 linguri de bulion
  • 2 ardei chili
  • 200 g măsline negre
  • 100 g măsline verzi
  • 2 cepe mici
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei, sare, piper

Ingrediente pentru marinadă:

  • 500 ml vin alb
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 3 frunze de dafin
  • piper negru boabe
  • 1 linguriţă de cimbru
  • 1 cană de apă clocotită

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele pen­tru marinadă. Cufundă carnea şi acoperă ermetic. Lasă la macerat peste noapte.

Pentru tocăniţă, toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Taie ar­deii cubuleţe. Căleşte ceapa cu ustu­roiul.

Adaugă ardeii şi măslinele verzi tocate mărunt. Scurge carnea din marinadă, pune-o peste ardei.

Stinge cu vin şi lasă la foc mic o ju­mătate de oră sau până când scade vinul şi carnea se rumeneşte.

Toarnă bulionul, pune sarea, piperul şi lasă la înăbuşit 15-20 de minute. Spre final, adaugă măslinele negre tăiate rondele.

Serveşte cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Tocanita picanta de iepure cu masline

Tocanita_picanta_de_iepure_cu_masline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.