Tocanita ospatarului

Printeaza

Tocanita ospatarului din: carne de vita sau rasol, ulei, vin, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbrisor, boia, busuioc.

Ingrediente:Tocanita ospatarului

pentru blat:

  • 1 kg carne de vită sau rasol
  • 2 linguri ulei
  • 1 l vin roşu
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • 1 linguriţă boia
  • 1 linguriţă piper măcinat
  • cimbrişor
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti uşor în ulei, presari boia şi apoi amesteci totul cu bucăţile de carne.

Adaugi apoi 1 litru de vin roşu (pentru 1 kg de carne macră).

Sărezi, piperezi, pui usturoiul zdrobit şi înăbuşi totul la foc mic, până ce carnea devine moale.

Adaugi cimbrişorul şi busuiocul tăiate mărunt şi mai laşi pe foc să dea câteva clocote.

Serveşti tocăniţa cu chifle proaspete.

Torni şi sos din tocăniţă. Vei în­drăgi această tocăniţă!

 

Tocanita ospatarului

Tocanita ospatarului

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.