Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

Printeaza

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt din: maruntaie de pui, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper, busuioc, cimbru, apa, patrunjel, ulei.

Ingrediente:Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

  • 700 g măruntaie de pui (inimi şi ficăţei)
  • 2 cepe mari
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 2 ardei roşii copţi
  • 200 g roşii întregi
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • 500 ml apă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Speli măruntaiele, le cureţi de pieliţe şi le tai în bucăţi. Le căleşti în 2 linguri de ulei, amestecând uşor şi le presari cu puţină sare. Le scoţi pe farfurie şi, în uleiul rămas, căleşti ceapa tăiată julien.

Stingi cu apă fierbinte cât să acopere ingredientele şi le laşi să fiarbă la foc mic, până când măruntaiele se pătrund bine. Adaugi apoi ardeiul copt, tăiat în fâşii şi roşiile pasate, iar după primul clocot, adaugi cimbru şi busuioc, iar spre final de fierbere, în ultimele 10 minute, presari usturoiul zdrobit.

Sărezi şi condimentezi după gust, stingi focul şi presari pătrunjelul tocat. Serveşti cu mămăliguţă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.