Tocanita New England

Printeaza

Tocăniţa New England este o mâncare preparată din carne de vită conservată, cartofi şi diverse legume de iarnă. Reţeta a traversat Atlanticul împreună cu valurile de emigranţi irlandezi, care au sosit în America în secolul XIX.

Reţeta originală irlandeză presupunea folosirea şuncii sau a baconului, care pot înlocui şi astăzi, desigur, carnea de vită conservată. Aceasta este însă cea care se utilizează de regulă.

Ingredientul de bază s-a modificat datorită măcelarilor evrei care locuiau în New York în aceleaşi cartiere cu populaţia de origine irlandeză.

In afară de carne, tocăniţa New England conţine cartofi, varză, ceapă, păstârnac şi morcovi – legume care sunt recoltate spre sfârşitul toamnei şi care pot fi păstrate până primăvara următoare.

Metoda de preparare este simplă: toate ingredientele se fierb la foc mic, într-o cratiţă mare, în apă. Se asezonează doar cu sare şi piper. Rezultatul este o tocăniţă săţioasă, preparată într-o singură oală.

Tocăniţa New England se serveşte deseori, asemenea altor mâncăruri pe bază de carne de vită conservată, cu muştar iute sau hrean picant.

 

Tocanita New England

Tocanita New England

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.