Tocanita de miel cu linte

Printeaza

Tocanita de miel cu linte din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, radacina de ghimbir, usturoi, mix de condimente, , linte rosie, supa de miel, suc de lamaie, semitne de rodie, fruze de coriandru, cuscus.

Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.

De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.

Lintea este cunoscută pentru proprietățile sale de reducere a nivelului de colesterol, protejarea sănătății inimii și reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Este, de asemenea, un aliment ideal pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate, deoarece conține o cantitate mare de proteine și fibre, care ajută la menținerea senzației de sațietate.

timp de preparare 10 minute, timp de gatire 1 ora si 20 de minute, 4 portii

 

Retete

Ingrediente:

  • 500 gr carne de miel cuburi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 cm radacina ghimbir, tocata
  • 2 catei usturoi, tocat
  • 2 lingurite mix de condimente, dupa preferinta
  • 125 gr linte rosie
  • 1 l supa fierbinte de miel
  • 12 caise uscate, maruntite
  • Sucul de la 1 lamaie
  • 100 gr seminte de rodie
  • 2 linguri frunze de coriandru, tocat
  • cuscus, pentru servire

 

Mod de preparare:

Incalziti ulei intr-o cratita si gatiti carnea impreuna cu ceapa, ghimbir si usturoi timp de 5 minute.

Presarati condimente si mai gatiti 1 minut.

Adaugati lintea si supa, aduceti la fierbere si gatiti aproximativ 1 ora, amestecand ocazional.

Incorporati caisele si mai gatiti 15 minute. Adaugati sucul de lamaie si amestecati.

Impartiti in boluri, presarati seminte de rodie si coriandru si serviti cu couscous.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Tocanita de miel cu chimen

Tocanita de miel cu chimen

Tocanita de miel cu chimen din: carne de miel, ulei de măsline, ceapa, chimen, coriandru, cuişoare, usturoi, zeama de porfocala şi lămâie, melasă de rodie, pătrunjel proaspăt, mentă, seminţe de rodie, castravete, cuşcuş, iaurt. Ingrediente: 800 g carne de miel, tăiata cuburi 4 linguri ulei de măsline 2 cepe tocate 1/2 linguriţă chimen 1/2 linguriţă coriandru 1/4 linguriţă cuişoare 2 căţei de usturoi, zdrobit zeama de la 1 porfocala şi 1 […]

 

Tocanita de miel cu bacon

Tocanita de miel cu bacon

Tocanita de miel cu bacon din: praz, telina, ceapa, bacon, miel, pastarnac, morcov, cartofi, cimbru, rozmarin, dafin, supa de vita, bere, amidon, apa, mazare, patrunjel. Ingrediente: 1 fir praz, felii 1 tulpină de țelină, cuburi 1/2 ceapa, cuburi 2 felii de bacon, tocat 1.5 kg carne de miel, cuburi 2 radacini păstârnac, curatat si taiat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.