Tocanita de hribi cu mamaliga

Printeaza

Tocanita de hribi cu mamaliga din: hribi, ceapa, cartofi, morcovi, ulei, sare, bulion, piper.

Ingrediente:Tocanita de hribi cu mamaliga

  • 500 g hribi
  • 2-3 cepe
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • sare
  • 2 linguri cu bulion
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile de nisip, spălaţi-le trecând cu mâna peste lamele, rupeţi-le cozile şi tocaţi-le separat. Dacă aveţi hribi, ţineţi-i în apă caldă până când se umflă şi tocaţi-i, după ce i-aţi spălat sub jet de apă călduţă.

Tocaţi ceapa peştişori, căliţi-o în ulei cald, adăugând apă ca să nu se îngălbenească.

După 15 min, aşezaţi deasupra ciupercile tocate, săraţi, pipe­raţi, turnaţi bulionul desfăcut într-o ceaşcă de apă, omogenizaţi şi fierbeţi acoperit 5 min.

Curăţaţi cartofii şi morcovii, tăiaţi-i cubuleţe, puneţi-i la fiert peste ciuperci. Peste 30 min mâncarea este gata.

Serviţi-o cu mămăligă caldă făcută din 1 l apă caldă, sare, 300 g mălai turnat în ploaie, totul fiert 20 min la foc mic. Amestecaţi în vas din când în când.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.