Tocanita de hribi cu mamaliga
PrinteazaTocanita de hribi cu mamaliga din: hribi, ceapa, cartofi, morcovi, ulei, sare, bulion, piper.
- 500 g hribi
- 2-3 cepe
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- sare
- 2 linguri cu bulion
- piper boabe
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile de nisip, spălaţi-le trecând cu mâna peste lamele, rupeţi-le cozile şi tocaţi-le separat. Dacă aveţi hribi, ţineţi-i în apă caldă până când se umflă şi tocaţi-i, după ce i-aţi spălat sub jet de apă călduţă.
Tocaţi ceapa peştişori, căliţi-o în ulei cald, adăugând apă ca să nu se îngălbenească.
După 15 min, aşezaţi deasupra ciupercile tocate, săraţi, piperaţi, turnaţi bulionul desfăcut într-o ceaşcă de apă, omogenizaţi şi fierbeţi acoperit 5 min.
Curăţaţi cartofii şi morcovii, tăiaţi-i cubuleţe, puneţi-i la fiert peste ciuperci. Peste 30 min mâncarea este gata.
Serviţi-o cu mămăligă caldă făcută din 1 l apă caldă, sare, 300 g mălai turnat în ploaie, totul fiert 20 min la foc mic. Amestecaţi în vas din când în când.
Pofta buna!