Tocanita haiduceasca cu carne de vita

Printeaza

Tocanita haiduceasca cu carne de vita din: vita, cartofi, suc de rosii, bulion, ceapa, usturoi, morcovi, ardei capia, boia iute, foaie de dafin, otet, sare si ulei.

Ingrediente:Tocanita_haiduceasca_cu_carne_de_vita

  • 600 g cuburi de vita
  • 2 cartofi mari
  • 1 cana cu suc de rosii
  • 2 linguri cu bulion
  • 3-4 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 2 morcovi mari
  • 1 ardei capia verde
  • 2 lingurite cu boia iute
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita cu otet
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare

Incinge 2-3 linguri cu ulei intr-un ceaun mare si pune bucatile de carne la prajit. Lasa-le pana ce se rumenesc un pic, apoi adauga ceapa taiata solzisori si usturoiul feliat. Le lasi impreuna cateva minute ca sa se inmoaie ceapa cat de cat, apoi adauga boiaua iute, dafinul, otetul, bulionul, sare dupa gust.

Amesteca totul, adauga sucul de rosii, doua cani cu apa si lasa acoperit, la foc mic, minimum o ora si jumatate. Intre timp, taie cartofii in cuburi, ardeiul capia in fasii si morcovul in rondele. Dupa o ora de fiert, adauga ardeiul, cartofii si morcovul.

La final, potriveste de sare si piper dupa gustul tau.

Tocanita haiduceasca cu carne de vita

Tocanita_haiduceasca_cu_carne_de_vita

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Cea mai buna tocanita de vita!!!Azi o fac pentru a doua oara si o s-o mai fac.Multumesc frumos pentru reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.