Tocanita din inima de vita

Printeaza

Tocanita din inima de vita din: ininma de vita, dafin, boia, usturoi, rosii, ardei, piper, sare.

Ingrediente:Tocanita din inima de vita

  • 700 g inimă de vită
  • 3 cepe roşii
  • 1 foaie dafin
  • 1 linguriţă boia
  • 4 căţei de usturoi
  • 100 g roşii
  • 100 g ardei
  • 1 linguriţă piper boabe
  • 2 linguri grăsime (untură)
  • sare
  • piper
  • 200 ml supă de oase

 

Mod de preparare:

Inima de vită se curăţă de pieliţă şi vinişoare, apoi se pu­ne la fiert în apa rece, împreună cu o ceapă crestată. Se condimentează cu usturoi, sare, piper boabe şi foaie de dafin.

Se fierbe inima timp de 45 de minute, apoi se scur­ge şi se taie bucăţi mai mari.

Ceapa rămasă se taie mărunt şi se căleşte în untura încinsă, se presară boia, se toarnă 100 ml de apă şi se lasă pe foc până scade apa.

Se adaugă inima, usturoiul rămas, roşiile tăiate sferturi, ardeii tăiaţi felii subţiri, se condimentează cu sare şi piper. Se toarnă supa de oase şi se lasă mâncarea la fiert aproximativ o oră.

Tocăniţa se serveşte cu găluşte de făină, fierte în apă cu sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.