Tocanita de vita cu ciuperci

Printeaza

Tocanita de vita cu ciuperci din: ulei, vrabioara de vita, ceapa, morcovi, telina, usturoi, vin, fasole, unt.

Ingredinete:Tocanita de vita cu ciuperci

  • 1 lingură ulei
  • 2 kg vrăbioară, tăiată bucăţi
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 morcovi, tăiaţi mărunt
  • 2 codiţe de telină, tocate
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri făină cu un praf de sare şi piper
  • 750 ml vin roşu sec
  • 25 g unt
  • 500 g amestec de ciuperci, tăiate bucăţi

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-un vas cu baza dublă şi prăjeşte carnea, într-un singur strat, şi lasă deoparte.

Adaugă ulei dacă este necesar şi prăjeşte ceapa, morcovul, ţelina 15 minute. Adaugă usturoiul şi apoi presară făina şi adaugă carnea. Prăjeşte câteva minute şi stinge cu vinul.

Adu la punctul de fierbere şi lasă sâ fiarbă acoperit, la foc mic, 2 ore şi 30 minute. Incinge untul şi sotează ciupercile câteva minute. Presară sare şi piper şi adaugă-le în ultimele 20 minute de fierbere.

Serveşte tocăniţa cu piure de cartofi sau cu fasole verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.