Tocanita de vinete cu usturoi si ardei gras

Printeaza

Tocanita de vinete cu usturoi si ardei gras din: vanata, ulei, apa, usturoi, ardei grasi, rosii, busuioc, cimbru, maghiran, marar, patrunjel, rozmarin, sare, masline.

Ingrediente:Tocanita_de_vinete_cu_usturoi_si_ardei_gras

  • 1 vanata mare
  • 30-40 ml ulei
  • 2 linguri apa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ardei grasi (rosu si galben)1 ceapa
  • 4 rosii
  • cate 1/4 lingurita busuioc, cimbru, maghiran, marar
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 lingurita de sare
  • 150 g masline

 

Mod de preparare:

Decojeşti vânătă, o tai în cuburi sau rondele şi o presari cu sare. După 10-15 minute, o opăreşti şi o scurgi. Cureţi şi speli legumele rămase. Tai mărunt ustu­roiul şi ceapa, roşiile deco- jite în sferturi, iar ardeii în felioare subţiri.

Inăbuşi usturoiul, ceapa şi ardeii într-o tigaie cu ulei încins, în care picuri din când în când puţină apă fierbinte. Când ceapa a devenit transparentă, adaugi roşiile, vinetele, condimentele, măslinele tăiate, acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mediu, pentru circa 1/4 oră.

Spre sfârşit, pui sarea, verdeaţa fin tocată şi rozmarinul.

Tocanita de vinete cu usturoi si ardei gras

Tocanita_de_vinete_cu_usturoi_si_ardei_gras

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.