Tocanita de vinete cu cereale si oregano

Printeaza

Tocanita de vinete cu cereale si oregano din: vinete, ceapa, usturoi, ardei iute rosu, conserve rosii in suc, concentrat vegetal, oţet de vin roşu, măsline negre, capere, orz sau bulgur, nuci de pin, pătrunjel, oregano.

Tocanita_de_vinete_cu_cereale_si_oregano

Ingrediente:

  • 400 g vinete, taiate in sferturi
  • 2 cepe, tocate
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 1 ardei iute rosu, taiat felii
  • 2x400g conserve rosii in suc
  • 1 litru concentrat vegetal
  • 2 linguri oţet de vin roşu
  • 25 g măsline negre, tocate şi câteva în plus pentru servit
  • 25 g capere, scurse de lichid
  • 200 g orz sau bulgur
  • 35 g nuci de pin, rumenite
  • 1 mână pătrunjel şi oregano proaspăt, tocat

 

Mod de preparare:

Intr-un vas încăpător din fontă pune vinetele, ceapa, usturoiul, ardeiul iute, roşiile în suc, 200 ml apă, concentratul vegetal, oţetul, măslinele şi capetele. Lasa să fiarbă la foc mic 3 ore.

In altă variantă foloseşte un vas cu capacul tapetat pe dinăuntru cu hârtie de copt umezită şi stoarsă şi lasă la temperatura cea mai mică în cuptor sau pe flacără 3 ore.

Adaugă orzul sau bulgurul, amestecă şi fierbe 30 min.

Când se pătrunde, serveşte presărat cu măslinele rămase, nucile de pin si verdeata.

Tocanita de vinete cu cereale si oregano

Tocanita_de_vinete_cu_cereale_si_oregano

Pofta buna!

 

 

 

Tocana_de_vinete_cu_usturoi

Tocana de vinete cu usturoi

Tocana de vinete cu usturoi din: vinete, ulei, usturoi, ceapa, zahar, sos de soia, otet, sherry. Ingrediente: 4 vinete mici 7 linguri de ulei 3-4 căţei de usturoi 1 ceapă 6 linguriţe zahăr brun 6 linguriţe sos de soia 6 linguriţe oţet de mere 1 lingură Sherry sec   Mod de preparare: Se curăţă vinetele, […]

Tocana de vinete

Tocana de vinete

Tocana de vinete din: vinete, rosii, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 6 vinete 5 roşii 3 cepe ulei 3 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Vinetele se taie bucăţi, se opăresc în apă cu sare, se scurg şi se prăjesc în ulei. Ceapa se cură­ţă, se taie mărunt şi se căleşte în […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.